Parametric Space

By Kollision

2013-07-15
Listed in categories: Interaction
Embraceds these philosophies: InnovationArtPlayTechnology
Screenshot of Parametric Space
Copyright: Kollision

Parametric Space by Zaha Hadid Architects, Kollision, CAVI and Wahlberg.

Zaha Hadid Architects [zaha-hadid.com] worked together with design office Kollision [kollision.dk], CAVI [cavi.au.dk] and Wahlberg [wahlberg.dk] to create the interactive installation 'Parametric Space' for the exhibition 'Zaha Hadid - World Architecture' at the Danish Architecture Centre [dac.dk] 29 June - 29 September 2013.

The installation is a fully parametric space that reacts to the visitors' movements by changing shape and expression. At first glance the installation is a dark rectangular space - four walls, floor and ceiling. But the space change when visitors enter. What appears to be a normal flat ceiling reveals itself as a flexible membrane that starts to glow and physically move down into a funnel shape that slowly reaches out. Stepping closer to the funnel it moves further down; stepping back the membrane draws itself back, too. But the membrane does not only change its shape it is also brought to life by thousands of dynamic light particles inhabiting the surface reacting on the membrane movements, creating an almost dreamy but still tangible experience related to the parametrically architectural language that Zaha Hadid Architects are known for.

Listed in categories: Interaction